המלצות להפחתת לחץ וחרדה בתקופה מאתגרת

——

עובדים וגולשים יקרים,
אספנו עבורכם ועבור יקיריכם כמה המלצות לפעולות מגוונות שיוכלו לסייע בהפחתת מתח וחרדה בימים לא פשוטים אלו.

לצמצם צריכת חדשות, ובפרט תמונות וסרטונים
אנו בטוחים ששמעתם את העצה הזו כבר בימים האחרונים, ואמנם קל להגיד אך לא פשוט לבצע. הצורך להתעדכן מגיע הרבה פעמים מתחושת חוסר אונים וחוסר שליטה במצב, אך חשוב לזכור שהתעדכנות בחדשות לא מעניקה לנו שליטה עליהן, ושברגע שראינו מראה מסוים, אנחנו לא יכולים לבטל את הפעולה הזו.
כישראלים, רובנו יודעים היטב מהי פוסט טראומה, אבל לא כולם יודעים שאפשר לחוות פוסט טראומה גם מבלי להיות נוכחים ישירים באירוע. צפיה בתמונות וקטעי וידאו קשים יכולים אף הם להוביל לתגובות פוסט טראומטיות.
העידן הדיגיטלי מאפשר לכולנו גישה מהירה וקלה לזוועות, אך הנזקים שבגישה לתכנים הללו עולים על היתרונות.
לפני שאתם לוחצים על סרטון או גוללים בתמונות קשות, אנו ממליצים שתשאלו את עצמכם קודם – האם יש לי סיבה אמיתית לצפות בתמונות האלה עכשיו?
המלצה נוספת היא להתעדכן לגבי המצב באמצעים לא ויזואלים (מבזקים, רדיו), וכן להשתמש באפליקציות סינון/חסימה שיכולות למנוע חשיפה לתכנים קשים בעל כורחנו.
החוסן הנפשי שלנו הוא במידה רבה בידים שלנו – שמרו על עצמכם ועל יקיריכם.

לנשום נשימות עמוקות.
במציאות שאנו נמצאים בה כעת, הגוף שלנו נכנס לעיתים קרובות למצב סטרס. מבחינה פיזיולוגית, משמעות הדבר היא שהמערכת הלימבית שלנו מפרישה כמות גבוהה של קורטיזול, דפיקות הלב שלנו הופכות מואצות והנשימות הופכות שטוחות ומהירות. על מנת להרגיע את תגובת הסטרס של הגוף, יש לנשום בצורה מבוקרת.
דוגמה לתרגיל נשימה פשוט שביכולתכם לבצע בזמן עוררות של מערכת העצבים:
שאפו אוויר דרך האף, בקצב של 4-5 שניות לערך. הרגישו איך האוויר ממלא את ראותיכם ודמיינו את בית החזה שלכם ממש כבלון שמתנפח. היו במודעות לבטן שמתרחבת עם השאיפה ומתרוקנת עם הנשיפה. אפשר גם להניח את הידיים על הבטן בשלב זה. בשלב הבא, עצרו את הנשימה למשך כמה שניות, ואז נשפו את האוויר באיטיות רבה דרך הפה.

לבצע פעילות גופנית.
ניתן לבצע פעילות גופנית אירובית אשר משחררת אנדורפינים המשפרים את מצב הרוח ועוזרים בשיכוך כאבים. בנוסף או במקום, אפשר לעשות יוגה או פילאטיס, שממש כמו בסעיף הקודם, עוזרים לנו להתמקד בגוף ובנשימות ומפחיתים את רמת החרדה והסטרס.
קיימים אינספור אתרים וערוצי יוטיוב המציעים מגוון של אימונים חינמיים, בהתאם לכמות הזמן שברשותכם, רמת הכושר ומצב הרוח.

לצאת להתאוורר.
מצד אחד בבית מרגיש הכי בטוח, אך מצד שני – שהייה ממושכת בין קירות סגורים יכולה בפני עצמה להוביל לתחושת מחנק, דיכדוך ומתח, בעיקר עם מסוגרים בבית עם אנשים רבים. אם מתאפשר ובהתאם להנחיות פיקוד העורף כמובן, מומלץ לצאת להליכה קצרה או לשבת בחוץ בקרבת הבית או במקום הסמוך למרחב מוגן.

לשמור על שיגרה.
השיגרה שומרת עלינו – היא ידועה וברורה. אנחנו במצב רחוק משיגרתי, ולכן שמירה על סדר היום או הרגלים שיגרתיים יכולים לסייע להחזיר לנו תחושת שליטה, ולתת לנו קצת מסגרת ובהירות. ככל האפשר – נסו לקום וללכת לישון בשעות שאתם רגילים, לאכול ארוחות מסודרות, להחליף בגדים גם אם נשארים כל היום בבית. אם יש פעולות שאתם רגילים לבצע בשיגרה וכעת לא מתאפשרות (חוגים, מפגש עם חברים וכו') – אל תוותרו עליהן, נסו למצוא אלטרנטיבה קרובה כמה שאפשר

עשייה פעילה – תרומות והתנדבויות
אחד הדברים שהכי מאפיינים את המצב היא תחושת חוסר האונים. אם אתם מרגישים את הצורך להיות אקטיבים ו"לעשות משהו", יש אינספור יוזמות שניתן להצטרף אליהן – מאירוח תושבי הדרום ועד תרומת ציוד לחיילים ומשפחות, תרומת דם, שמרטפות, סיוע לוגיסטי לארגונים וליוזמות עצמם, תרגום ועריכת טקסטים וסרטונים כחלק ממאמצי ההסברה ועוד ועוד. ניתן לשלב גם את הילדים בעשייה הזו – לכתוב מכתבים לחיילים, לעזור במרכזי איסוף ומיון תרומות וכן הלאה.

כל אחד, כפי יכולתו ורצונו, יכול למצוא דרך לתרום.
גם אנחנו בקומבלק הקמנו יוזמה למען חיילנו שבגזרה ותושבי הדרום. מוזמנים להצטרף ולתרום: https://payboxapp.page.link/dh8hfXBf3mdCzWVv8

לשתף, לשתף, לשתף.
לא טוב לשמור בבטן… דברו עם חבר/ה קרוב/ה או עם בני המשפחה וחילקו עימם את תחושתכם ומחשבותיכם. הרבה מאיתנו מתמודדים עם תחושות דומות ופעמים רבות שיתוף שלכם יכול להועיל לא רק לתחושה טובה יותר שלכם, אלא גם של אלה שמעניקים לכם אוזן קשבת.
אם לא די בכך ואתם מוצאים שאתם זקוקים למענה נפשי מקצועי – אל תהססו לפנות. מערך בריאות הנפש נרתם למצב וניתן לקבל מענה ראשוני נפשי דרך קופות החולים, דרך מטפלים עצמאיים ובעוד פלטפורמות נוספות.

בתקווה לימים רגועים ושקטים יותר,
משפחת קומבלק.

  • חיפוש משרה

  • משרות חדשות

  • איזורי משרות

  • תחומים מובילים

שלח קו"ח
X

שלח קו"ח ותתחיל לקבל הצעות עבודה בדיסקרטיות  

שלח
הודעה נשלחה בהצלחה