טיפים לראיון טלפוני מפי מגייסת להייטק

——

ראיון טלפוני הוא כשמו-ראיון לכל דבר, ויש להתייחס אליו ברצינות המתאימה.
ראיון טלפוני הוא כל שיחה ראשונית שאתם מנהלים עם נציג מחברה חדשה שמציעה לכם עבודה. כמו שבראיון רגיל אתם מעוניינים ליצור רושם ראשוני טוב-כך הדבר תקף גם לשיחה הטלפונית הזו.
אולם, לצערי בעיני מועמדים מסוימים הוא לא נתפס כבעל חשיבות אלא כמשהו שהם עושים "על הדרך", וזו בהחלט טעות!

קרה לי כמה וכמה פעמים שמועמדים לא הלכו למקום שקט כדי לדבר איתי וחשבו שזה ראוי לדבר איתי מבין הצעקות שקורות לידם, או ליד רעשי קדיחה של בניין, לחלופין, שגרמו להם לעצור את שטף הדיבור פעם בדקה ולחכות שהן יסתיימו (כן כן, מקרה אמיתי שקרה). שיחות שכאלה יוצרות בקרב המגייסים/מראיינים תחושות שליליות כלפיכם כבר באינטראקציה הראשונית שלכם, וזה הדבר האחרון שאתם רוצים שיקרה.

לכן, לפני שאנו ניגשים לטיפים ספציפיים-הדבר הכי חשוב בראיון טלפוני הוא לפנות ולהקדיש לו את הזמן הראוי. אם מתקשרים אליכם וזה לא הזמן הכי טוב מבחינת הסיטואציה שאתם נמצאים בה-זה בסדר לבקש לדבר במועד אחר. קבעו את השיחה לזמן בו אתם יודעים שתהיו במקום שקט ותוכלו להקדיש לה את מלוא תשומת ליבכם, המראיינים יעריכו זאת.

באופן כללי, יש להתייחס למראיינים הטלפונים שלכם בכבוד, כאשר מטרתכם היא שהם יצאו מהשיחה בתחושה חיובית כלפיכם, שכן משמעות הדבר מבחינתכם היא שהם יוצאים מהשיחה עם רצון לקדם אתכם כמועמדים-וישקיעו בכך אקסטרה מאמץ.
אם כך-כיצד גורמים למראיין/נת לצאת עם תחושה שכזו מהשיחה?

גישה לראיון
יש מספר גישות של מועמדים שגורמות לי כמראיינת להירתעות ולסיכוי שאפסול אותם כבר בשלב הריאיון הטלפוני:

  • אדישות- בראיון טלפוני אנו דנים בהזדמנות תעסוקתית חדשה עבורכם, לכן גישה אדישה עלולה לגרום לכם להישמע כלא מעוניינים, או פשוט ככזו שמעידה על אופי אדיש-דבר שמעסיקים לא כל כך מעריכים.
    כמובן שישנם אנשים שקטים יותר ופחות, אך גם אם אתם אנשים שקטים יותר באופי-נסו לא להישמע כאילו אנחנו דנים באופציות שלכם לארוחת הצהריים או חלילה כאילו הערתי אתכם משינה.
  • זלזול/התנשאות- כאשר אתם דנים בהצעת עבודה חדשה, זה לא לעניין להגיד דברים בסגנון "סביר להניח שאתם לא עומדים בציפיות השכר שלי", או לזלזל במיקום/בטכנולוגיות שמחפשים במשרה.
    גם אם המשרה הספציפית לא נשמעת לטעמכם, סרבו בנימוס-יכול להיות שבהמשך תגיע מאותו המקום הצעה אחרת שכן תהיה רלוונטית לכם, וחבל לסגור את הדלת הזאת מראש כי לא הייתם נחמדים בשיחה.

POLITICLY CORRECT
אנו חיים בעידן שהמושג הזה חשוב שאין כמוהו. יש דברים, נכונים ככל שיהיו-שלא כדאי להגיד. כאשר שואלים אתכם על המקום הנוכחי בשום פנים ואופן אין ללכלך עליו, על המנהל או על הקולגות שלכם.
כאשר שואלים אתכם מדוע אתם מעוניינים לעבור, כמובן שניתן לציין את שיפור התנאים(שכר, לדוגמא) כחלק מן הסיבה, אך רצוי שזה לא יהיה הדבר היחיד שתציינו-כי זה לא נשמע טוב.
מעסיקים אוהבים לשמוע, לדוגמא, שאתם מחפשים אתגר חדש, שאתם מעוניינים ללמוד טכנולוגיות חדשות, שאתם מחפשים מקום עם אפשרות לצמיחה מקצועית בעוד במקום הנוכחי הגעתם למיצוי.

"מועמד קופצני"
זה לא סוד שמעברים מאוד תכופים בין מקומות עבודה לא נתפסים בעין טובה בעיני כל המעסיקים. מצד שני, בעולם ההייטק אנו, כמעסיקים, מבינים שהרצון להתפתחות מקצועית היא דבר לגיטימי לחלוטין.
מסיבה זו, חשוב מאוד לספק הסברים הגיוניים וטובים למעברים תכופים בין מקומות עבודה במידה ותישאלו על כך.
במידה ותשובתכם על מעבר בין מספר מקומות תהיה שרציתם להתקדם מבחינת שכר-זה יוצר רושם של אדם שלא נאמן למקום עבודתו, ומי אמר שלאחר שתתקבלו למשרה שאנו מדברים עליה, לא תעזבו אותה לאחר חצי שנה בדיוק מאותה סיבה?
אופציה אחרת היא שחוסר היכולת שלכם להסביר את המעברים עלולה ליצור חשדות כלפיכם כעל עובד שמפוטר בתדירות גבוהה-וזה הרושם האחרון שתירצו ליצור.

*לסיכום*
אדיבות, גישה טובה ומקצועיות בראיון הם הדברים הכי חשובים שתרצו להפגין.
זכרו-גם אם המשרה לא אקטואלית כרגע, או אולי קיבלתם הצעת עבודה ואינכם מחפשים כרגע, חשוב לשמור על יחס טוב ולא לשרוף גשרים שאולי תזקקו להם בעתיד.

למשרות דרושים בהייטק >>

דרושים בודקי תוכנה >>

משרות פיתוח תוכנה >>

  • חיפוש משרה

  • משרות חדשות

  • איזורי משרות

  • תחומים מובילים

שלח קו"ח
X

שלח קו"ח ותתחיל לקבל הצעות עבודה בדיסקרטיות  

שלח
הודעה נשלחה בהצלחה