כיצד נתגבר על שאלות מכשילות בראיון עבודה בהייטק

——

ברוב המקרים, השאלות שהמראיינים שואלים אתכם בראיונות עבודה הינם בעצם הרבה יותר מורכבים משנראה לכם, אך לשאלות אלו מסתתרים רבדים עמוקים יותר. לכן, חשוב להכיר בהם ולהתכונן מראש.
אנו נספר לכם מה עומד מאחוריהם וכיצד כדאי לענות עליהן בכדי להביא להצלחתך בראיונות עבודה.

קבלו כמה דוגמאות של שאלות מכשילות בראיון עבודה בהייטק

השאלה: תאר/י חולשה שלך או חיסרון או לחילופין: ספר על כישלון או משבר שקרה לך בעבודה.

המראיין רוצה לבחון איך אתם עונים לשאלות מכשילות, לבדוק האם אתם עונים בצורה כנה וגם להבין מה היחס שלכם לאותו כישלון או לחיסרון.
כמרואיין לא כדאי להגיד ש"אין כישלון שאת/ה יכולים לחשוב עליו כרגע" או " אין לי חסרונות", משום שאין באמת אף אדם מושלם שחף מטעויות ומכישלונות. בכדי לענות על שאלה זו בהצלחה חשוב להיות כנים, נסו לתאר מקרה שאיננו קיצוני מידי, הציגו את הדרך בה התמודדתם, מה למדתם ממה שקרה וכיצד פתרתם אותו בסופו של דבר. אל תבחרו בכישלון או בחולשה שנותרו לא פתורים.

השאלה: למה עזבת את מקום העבודה האחרון?

המראיין רוצה לוודא שאם תתקבלו לעבודה לא תעזבו בעוד חצי שנה ומאותה הסיבה בדיוק.
ולכן, בתור מרואיין אין מקום להגזים בתיאורים שליליים של מקום העבודה הקודם (זכרו, לעולם לא כדאי ללכלך על מקום עבודה), כדאי להסביר למה החלטתם לפנות למקום שבו אתם מתראיינים. הדגישו מה אתם מחפשים ולמה אתם רוצים את המשרה הספציפית הזו, מה יש בה שמושך אתכם – אולי זו הטכנולוגיה החדשנית? אולי המוצר המגניב?

השאלה: מה פחות אהבת במקום העבודה הקודם שלך או בתפקיד הקודם שלך?

המטרה של המראיין היא לבחון אמינות וכנות. משאלה זו ניתן גם כן להבין טוב יותר איזו סביבת עבודה מתאימה לכם והאם זו הסביבה שמאפיינת את החברה בה אתם מתראיינים כרגע. המראיין חושש מגיוס לא מוצלח, כלומר עובד שלא יתחבר למקום העבודה ויעזוב לאחר מספר חודשים קצובים. לכן, כדאי שלא תציינו מאפיינים שלא אהבתם במקום העבודה הקודם ובחרו במאפיין שבוודאות לא רלוונטי ולא מתקיים בארגון שאליו אתם מתמודדים.

השאלה: למה אתה רוצה לעבוד כאן?

המראיין מעוניין לבדוק מה אתם יודעים על החברה והאם הגעתם מוכנים, כלומר האם חקרתם על החברה?
על המרואיין לבצע תחקיר מעמיק ככל האפשר לפני כל ראיון חשוב – מה החברה מפתחת? מיהם לקוחותיה? באיזה שלב היא נמצאת? כדאי מאוד למצוא את המכנה המשותף בין מה שהחברה עושה ומה שמאפיין אותה לביניכם – המומחיות שלכם, מה שאתם מחפשים, מה אוהבים לעשות ומה רוצים לעשות. הראו שאתם שם מבחירה ומרצון אמיתיים ומלאי מוטיבציה.

השאלה: איפה אתה רואה את עצמך בעוד 5 שנים?

המראיין בעצם מבצע תיאום ציפיות, זאת אומרת שהוא רוצה לוודא שמה שיש לו להציע לכם תואם לשאיפות שלכם בחברה.
בשאלה זו זה לא הזמן לשתף את המראיין בכל תוכניות הקריירה האישיות שלכם, אלא כדאי להראות נכונות ומוטיבציה לגבי התפקיד בו אתם – הראו שזה בדיוק מה שאתם מחפשים.

השאלה: מה הממליץ שלך יספר לי עליך?

בשאלה הזו המראיין מנסה לבלבל אתכם ובודק עד כמה אתם עונים לו בכנות. במקביל לכך הוא בודק את רמת המודעות העצמית שיש לכם.
התשובה שלכם צריכה להיות דומה למה שנראה לכם שהממליץ שלכם יגיד בשיחת הממליצים. עליכם למצוא את דרך המלך, תהיו כנים אך תוודאו גם כן שאתם שומרים על מודעות ולא עפים על עצמכם מדי.

השאלה: יש לך שאלות?

המראיין רוצה לבדוק אם הגעתם מוכנים לראיון, ועל פי מה אתם בוחרים מקום עבודה.
אל תענו "לא, הכל מובן!" כדי לחסוך זמן ולהראות כמה גמישים אתם. זה רק יוכיח שלא הגעתם מוכנים לראיון או שלא אכפת לכם לאיזה מקום עבודה אתם מתקבלים. מצד שני, אל תשאלו רק על שעות עבודה, על עבודה מהבית, על השכר ועל מספר ימי החופש משום שזו דרך בדוקה לתת את הרושם שהתנאים חשובים לכם יותר מאשר העבודה עצמה. הכינו מראש לפחות 3-4 שאלות: על הצוות, על הלקוחות, על המוצר, על הסביבה הטכנית ועל הארגון.

בהצלחה!

מחפשים משרות הייטק?
בלוח הדרושים של קומבלק, שלל משרות הייטק חדשות בכל יום – דרושים הייטק >>


משרות דרושים מנהלי פרויקטים >>

משרות דרושים QA >>

משרות דרושים סייבר אבטחת מידע >>

  • חיפוש משרה

  • משרות חדשות

  • איזורי משרות

  • תחומים מובילים

דילוג לתוכן
שלח קו"ח
X

שלח קו"ח ותתחיל לקבל הצעות עבודה בדיסקרטיות  

שלח
הודעה נשלחה בהצלחה